Get Adobe Flash player


Музикален фестивал "Песента е СВОБОДА"


На 24 и 25 май 2013 година Адвентна църква „СВОБОДА“ беше домакин на музикалния фестивал „ПЕСЕНТА Е СВОБОДА“, който се проведе под открито небе – на зелена поляна пред Молитвения дом.

На събитието присъстваха около 800 души. За слава на Бога и за радост на посетителите пяха хоровете на църквите „СВОБОДА“, Кюстендил Б, Благоевград, Радомир, София, „Факултета“, както и София, „Екзарх Йосиф“, като пасторите на всяка църква имаха и кратко слово.

Опитности не липсваха. Бог направи чудо пред стотици хора. Една жена каза: „Пасторе, докато ти проповядваше и изглеждаше, че сцената ще падне, не видя какво ставаше зад теб – цялата планина не се виждаше от дъжд!“ Да, Бог изпрати силен вятър, за да прогони дъжда. Молитвите получиха отговор.

В събота следобед бяха кръстени 13 души от църква „СВОБОДА“, като кръщението беше извършено от старейшините Милчо Русев и Асен Олегов. Много от роднините на новокръстените присъстваха и почерпиха от радост и с пожеланието и те по-скоро да се присъединят към църквата.

Същинският фестивал започна след… завършването, но това остана скрито от камерите и няма как да се предаде с думи.

„ПЕСЕНТА Е СВОБОДА“ завърши с фойерверки и заря, но продължението предстои. Г-н Стефан Лазаров, бивш кмет на квартал „Изток“, каза: „Пасторе, не може ли да организираш този фестивал всяка година по това време? Това ще бъде много хубаво за цялата махала. Ще помогна с финанси, ако ме предупредиш навреме.“ Църква „СВОБОДА“ ще направи всичко възможно, за да удовлетвори тази нужда.

пастор Митко ДИМИТРОВ